Türk Lirası son 6 ayın en düşük seviyesinde! İşte gerilemenin sebebi…

Reel Efektif Döviz Kuru Nisan Ayında Düşüş Gösterdi

Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazlı Reel Efektif Döviz Kuru (REK) endeksi bir önceki aya göre 1,55 puan azalarak 72,12 seviyesine geriledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yi-ÜFE) bazlı REK endeksi ise nisan ayında bir önceki aya göre 2,34 puan azalarak 93,22’ye geriledi.

Gerilemenin Sebebi

REK endeksindeki düşüşün sebebi, TÜFE’deki artışa rağmen, nominal kur artışının daha belirgin olmasıdır. Ekonomim’de yer alan habere göre, dolar bir önceki aya göre ortalama yüzde 2,84, Euro ise yüzde 6,96 oranında değer kazandı. TÜFE ise bir önceki aya göre yüzde 3 oranında artış gösterirken Yi-ÜFE yüzde 2,76 oranında yükseldi.

Related Posts

Dünyaca ünlü banka, Türkiye’de ‘faiz indirimi’ için tarih verdi

Bank of America, Türkiye’de ilk faiz indiriminin temmuz ayında gerçekleşmesini öngördüklerini açıkladı. Banka yıl sonu politika faiz tahminini de yükseltti.

Buğday tarlalarını söken çiftçiler isyanda: ‘Köylünün hali harap’

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde çiftçiler, bu yıl havaların kurak gitmesi ve sulama sorunu nedeniyle buğday tarlalarını sökmeye başladı. Çiftçi Şahin Akgöllü, “Cumhurbaşkanımızdan köylümüze ekmeklik buğdayımızı vermesini rica ediyorum. Köylünün hali harap. Köylü aç kalmak durumunda” dedi.

Küresel elektrik üretiminin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden sağlandı

Geçen yıl küresel çapta üretilen elektriğin yüzde 41’i yenilenebilir ve nükleer enerjiden elde edildi.

Mevsim etkilerinden arındırılmış TÜFE nisanda yüzde 2,65 arttı

Mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,65 artış gösterdi.

İngiltere’de hizmet sektörü aktivitesi nisanda, Ekim 2023’ten beri ilk kez düşüş gösterdi

İngiltere’de hizmet sektörü aktivitesi nisanda, Ekim 2023’ten beri ilk kez düşüş gösterdi

Bakan Bolat: e-Ticaret hacmi 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2024 yılı itibariyle e-ticaret hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 61,7’lik bir artışla 3 trilyon 162 milyon liraya ulaştı. Perakende e-ticaret ise 2023 yılına göre yüzde 63,7 artışla 1 trilyon 619 milyar liraya yükseldi. Genel ticaret içinde e-ticaretin payı yüzde 19” dedi.